Niels Ole Beck til møde i STU

Undervisning eller valgkamp !

Karl Haahr, der er faglærer på skolen, har et fag hver mandag fra 13,00 – 14,30 der hedder ”Min Verden” Her følger de aktuelle nyheder og debatter, og har forskellige tema.

I den forbindelse havde han inviteret 2 folketingskandidater, fra Venstre Preben Friis-Hauge og fra socialdemokratiet Folketingskandidat Niels Ole Beck.

Begge kandidater havde 15 min hver til at fortælle om sig selv og deres politiske holdninger.

Der blev trukket lod om hvem der skulle begynde, og her lagde Niels Ole Beck ud.

Folketingskandidat Niels Ole Beck

Han fortalte at han er daglig leder af et botilbud i Esbjerg kommune, har kone og børn og bor her i Varde.

”Jeg er fagpolitikker og startede som tillidsmand og kom den vej ind i det politiske arbejde.”

I dag sidder han som formand for Socialdemokratiet i Region Syddanmark og er i hovedbestyrelsen for Socialdemokratiet, men er også aktiv i den lokale bestyrelse.

Niels Ole Beck forklarede vigtigheden af at have en lokal politiker i folketinget, der kan varetage lokale interesser, som f.eks. hovedvejen til Varde, der også i fremtiden skal bære den megen trafik og derfor skal udvides, men også mange andre områder. Han forklarede hvad det betyder, at socialdemokratiet vil løfte de svage, og at et parti ikke selv kan bestemmemen, men at vi skal samarbejde med andre partier selv om vi har regeringsmagten.

Niels Ole Beck og Karl Haahr

Så blev det Preben Friis-Hauge tur

Venstre Preben Friis Hauge

Han er født i København men kom senere til Tistrup hvor han har sin kone og børn.

Preben er major i forsvaret, men det er ganske få timer han er der, for han arbejder mere som politiker.

Han kom ind i politik da han stillede op som byrådsmedlem i det gamle Ølgod kommune og senere som byrådsmedlem i Varde kommune og som medlem af region Syddanmark.

Også Preben fortalte om vigtigheden af at stemme på et lokalt medlem, da det også har betydning for vores lokale forhold, og han forklarede at hvis alle stemte på en af de lokale politikere, så kunne det lade sig gøre at Varde kommune blev repræsenteret.

Preben lagde meget vægt på at vi har brug for frivillige. Som eksempel fortalte han om at mange brandmænd også er frivilligt arbejde, men at det også var et frivilligt arbejde der gjorde udslaget for at der
blev ændret i Bredgade i Nr. Nebel, ”men jeg ved ikke om i kender Bredgade, den er meget smal.”

Der var mange spørgsmål til de to politikere

Alle blev besvaret. Det var alt lige fra energikrise til bustrafik.

 Men pludselig var der en der sagde ”så pæne i er over for hinanden, kan vi ikke få lidt debat”, – det fik de så

Karl Haahr hjalp lidt på vej og spurgte hvem der var deres statsministerkandidat?

Niels Ole Beck sagde, at det var statsminister Mette Frederiksen, for hun gjorde det så godt og kunne arbejde hen over midten og havde bragt os godt gennem de kriser vi har haft.

Preben Friis-Hauge ville have Jacob Ellemann-Jensen, da han mente at han kunne samle den blå blok så de kunne overtage regeringsmagten.

For alle en god debat