og kamel kød nok til alle

af Viceborgmester Søren Laulund

Jeg er glad for den nye Regering over midten – og et regeringsgrundlag med et stærkt fokus på den aktuelle kritiske situation for landet og de udfordringer, der påvirker os alle på længere sigt. Forhandlingsresultatet ligner lidt konstitueringen af Varde byråd – hvor de konservative også hos os spillede højt og endte udenfor døren. Døren hos os er dog ikke mere lukket end at vi i det daglige har et meget bredt samarbejde med ”oppositionen”. Det håber jeg også bliver hverdagen på Christiansborg.

I forhold til regeringsgrundlaget og Regeringens sammensætning har vi i Varde en dobbelt udfordring. Regeringsgrundlaget har mange elementer, der involverer kommunerne voldsomt i takt med at de gennemføres – blot for at nævne beskæftigelsesområdet (jobcenter) – børn og unge – samspillet på psykiatri og sundhedsområdet. Jeg håber at vi i byrådet kan finde brede politiske løsninger – selvom noget for den enkelte kan smage lidt af kamel.

Regeringen har ikke ministre med nogen tæt tilknytning til Varde – og ingen fra Varde der fik sæde i Folketinget. Vi har derfor ikke ambassadører, der kan markedsføre Varde forhold – og vores særlige interesser i  natur, turisme – ikke at forglemme infrastruktur og forsvar. Vi har en vital interesse i den kommende forsvars aftale. Vi skal bevare og måske udbygge vores status som forsvars kommune – med de arbejdspladser som det kaster af sig.

Derfor må alle der har kontakter bruge disse til at markedsføre Varde. Ja måske bør vi overveje en professionel lobbyist.