Af: Søren Laulund,

Gruppeformand Socialdemokratiet,
Varde byråd,
Hyldesti 1,
6800 Varde.
Tlf. 2871 3413

Mit læserbrev om mink situationen har givet anledning til mange reaktioner. I stedet for at kommentere på hver enkelt – så vil jeg i det følgende resumere mine synspunkter.

I sit læserbrev d.d. skriver Sten Holm Iversen: ” Vi har brug for at stå sammen i kampen om Covid 19. Uigennemtænkte og ulovlige beslutninger splitter os i stedet for at samle os – i den kamp, der skal give os vores fremtid tilbage.” Det kan jeg ikke være mere enig i. Mink sagen har ikke været noget kønt skue, men fejlhåndtering og ulovligheder skal ikke løses af en folkedomstol – på Facebook. Ministres ansvar – eller Regeringens ansvar skal pådømmes indenfor rammerne af vores demokrati – enten af folketinget med mistillids dagsorden eller i et retsligt efterspil. For at ingen skal være i tvivl så er jeg selvsagt imod ulovligheder. Jeg er imidlertid opflasket med – at dom fældes ud fra et velundersøgt grundlag. Derfor afventer jeg den igangsatte undersøgelse – i tillid til at resultatet af denne behandles i en demokratisk proces. Mens dette foregår, er vi midt i en dybt alvorlig situation for hele befolkningen og for minkbranchen. Jeg opfordrer derfor uændret til en hastelovgivning for mink aflivning med fair økonomisk kompensation, bevaring af avlsdyr hvis det er muligt og forsvarligt. Sidst men ikke mindst opfordrer jeg til at vi i krisen bevarer tilliden til krisestyringen og følger sundhedsmyndighedernes udmeldinger. Jeg ved at forslaget om et ”Corona nævn” med alle partier sikkert ikke er på ”min” regerings ønskeseddel – men jeg tror på den inddragende dialog. Den er et fundament for det fællesskab vi alle har behov for i denne krisesituation.