Conny M. Knigge
Nymindegabvej 211
6855 Outrup
53512510

Flere kvinder i kommunalpolitik

Flere kvinder i politik eller for den sags skyld bestyrelser generelt siges jo at være positivt, at kvinder medvirker til et bedre arbejdsmiljø. I Norge har man ligefrem lovgivet om kønskvotering i bestyrelserne, mindst 40% kvinder.

Jeg har gennem mange år drømt om flere kvinder i lokalpolitik og det er især derfor jeg igen stiller op til byrådet. Jeg har tidligere meldt ud at jeg blandt andet på grund af min alder ikke ville stille op igen. Men som de fleste ved, så har man et standpunkt til man får et nyt – i denne sætning mangler der en væsentlig information, nemlig indtil man bliver klogere og dermed kan tage et nyt standpunkt på et mere oplyst grundlag. I det her tilfælde var situationen den at socialdemokratiet, som så mange andre partier har haft rigtigt svært ved at rekruttere kvinder og det er efter min mening trist og det burde ikke være tilfældet. Da jeg bliver spurgt om jeg ikke vil tage en kamp mere har jeg mange grundige overvejelser som ender ud i at jeg stiller op.
Jeg synes jo ikke jeg kan tale for at vi skal have flere kvindelige kandidater hvis jeg ikke selv vil stille op. Vi har brug for flere kvinder i byrådet.
Når nu du står i stemmeboksen tirsdag den 16. november, så vil jeg anbefale at du finder kvinderne på lister. Måske kan vi ad den vej påvirke valget til glæde og gavn for os alle.