Onsdag aften deltog jeg i valgmødet på Warwik Bryghus, hvor emnerne var bosætning, udvikling og økonomi. Over 10 år er indbyggertallet i kommunen gået ned. Træls er det. Men jeg kan konstatere, at de indsatser, der er lavet de sidste mange år har ikke givet det ønskede resultat. Uanset hvor meget økonomi vi bruger på branding og bosætningskoordinatorer, hjælper det ikke nok.

Lige nu har vi et kæmpe potentiale for at vende udviklingen og det sker i et samarbejde på tværs af de vestjyske kommuner, hvor fokus skal være at skabe studie- og arbejdspladser inden for klimateknologi og grøn omstilling.

Jeg og Socialdemokratiet vil arbejde for at se frem ad ved at tænke innovativt, fokusere på bæredygtighed og klima – også her i Varde Kommune. Vi har et flot eksempel med SYMBO i Skovlund, der arbejder med fødevareinnovation. Jeg har hørt nogen kalde det en lottokupon. Vi ser det som fremtiden og de har fat i det rigtige for området.

ProVarde, der er Varde Kommunes erhvervsudviklings konsulenter, har en nøglerolle med deres kompetencer. Det er vigtigt at rollen skal have et mere strategisk sigte, hvor der skal fokuseres på klima og bæredygtigheds iværksætteri.

Det er det moment vi skal udnytte. Vi skal understøtte, satse og tør turde. Hvis vi ikke gør noget nu, ser jeg desværre en stor chance for at øge indbyggertallet som værende passeret.

Det er godt at bo i Varde Kommune. Men det kræver politisk vilje, hvis vi skal vende udviklingen.

AC Hoxcer Nielsen

Bakkevej 26, Varde

Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Varde Kommune