Der skal være balance mellem turisme, lokale interesser og naturen – i et ”Vejers strand Hotel” projekt.

af: Søren Laulund
Gruppeformand og 1. Viceborgmester – Varde Byråd
Socialdemokratiet i Varde
Hyldesti 1,
6800 Varde

Et nyt hotel projekt som erstatning af det gamle hotel Vejers strand vil øge turisme standarden betydeligt i området. Det næste spørgsmål er så præmisserne. I stedet for at krybe i ly bag en høring om et nyt projekt – ønsker vi i Socialdemokratiet at melde vore forventninger ud til et projekt – så projektmager har mulighed for fra starten at tage hensyn hertil – såfremt vor støtte til projektet forventes.

Ved etablering af et nyt projekt er det vort ønske at, at der skabes tilsvarende forhold som i øjeblikket dækkes af p-arealet ud for det nuværende strandhotel. Arealet har i årtier været anvendt som offentlig parkeringsplads, samt vendeplads for større køretøjer som varebiler, turistbusser og lastbiler. Vejers Rav festival afvikles på arealet over en weekend. Derfor vigtigt at få givet mulighed for, at der fortsat kan afvikles sådanne aktiviteter på lokationen. Ved at indarbejde dette i projektet rækker projektejer en hånd ud– en håndsrækning, der kan være basis for god synergi til lokalsamfundet.

Det er tidens trend at kystnære hoteller – ud over en hovedbygning har hytter til udlejning tilknyttet hotellet. Indarbejdes dette i projektet kan vi i socialdemokratiet støtte dette – under forudsætning af et rimeligt antal en fornuftig placering i forhold til naturen. Vi ønsker en maks bygningshøjde som matcher lignende byggerier ved vestkysten. . 

Denne velvilje forudsætter selvsagt at der er tale om hytter som hotelenheder, og ikke noget, der har karakter af sommerhuse.