En god formiddag sammen med socialdemokraterne Anders Kronborg ( ft ) og Byrådsmedlem Birger Filskov

Det var omkring 20 personer fra lokalområdet som var mødt frem til Brunch i Ansager Musikhotel hvor Byrådsmedlem Birger Filskov fortalte om arbejdet i Byrådet og hvor vigtigt det er med nærheden og sammenspillet mellem borger og politikker. Det gav anledning til en positiv debat hvor alt lige fra byggegrunde til størrelsen på klasser blev debatteret

Folketingsmedlem fra socialdemokratiet Anders Kronborg fortalte om sit poliske arbejde og at han havde været med i byrådsarbejdet i 12 år inden han blev valgt til folketinget. Han sidder i dag som formand for Børne- og Undervisningsudvalget i folketinget og redegjorde for arbejdet der. I folkeskolen er der plads til alle og det udvikles i den rigtige retning.

Han undrer sig dog lidt over at der i Varde kommune er truffet en politisk beslutning om at der skal være et bestemt minimum i klasserne. Vi har i Esbjerg kommune taget det hensyn til skolerne at der godt kan være ned til 14 elever og så bevare klassen i de små folkeskoler.

 

Vedrørende fremtidens skole er der en del der skal ses på. Lige nu handler det bl.a. om at skolerne ikke skal reklamere for sig selv.

Som tænkt eksempel sagde han ”prøv at forstille jer at de i Grindsted havde et gymnasium hvor det måske var lidt op ad bakke med at skaffe elever. Når eleverne så gik i Biografen og her så reklamer for et andet gymnasium i f.eks. Vejen der ikke havde op ad bakke problemer, – det er et tænkt eksempel men er bare en af grundene at vi ikke skal have undervisningssteder til at reklamer.”

Blandt tilhørerne var også tidligere Formanden for Skole og Samfund Mette With Hagensen og Byrådsmedlem Sandie Ravn Eis der begge deltog aktiv i debatten

 

Det var en rigtig god formiddag hvor alle hyggede sig

Alle forhold blev overholdt i forhold til covid19 regler.